Ars Fennica 2023 -ehdokkaiden yhteisnäyttely avautuu Kiasmassa

08.09.2023

Ars Fennica 2023 -ehdokkaat valittu | KIASMA

Ehdokkaat Ars Fennica 2023 -palkinnon saajaksi ovat Henni Alftan ja Tuomas A. Laitinen Suomesta, Lap-See Lam Ruotsista, Camille Norment Norjasta ja Emilija Škarnulytė Liettuasta.

Palkinnonsaaja julkistetaan 22. marraskuuta. Hänet valitsee ehdokkaiden joukosta Anne Barlow, joka toimii johtajana Tate St Ivesissä. Näyttely on esillä Kiasmassa 8.9.2023–28.1.2024.

Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö – ARS FENNICA sr jakaa Suomen merkittävimmän, 50 000 euron kuvataidepalkinnon joka toinen vuosi. Palkinto myönnetään taiteilijalle tunnustuksena korkeatasoisesta ja omaleimaisesta taiteellisesta työstä.

Palkintoehdokkaat ja palkinnosta päättävän kansainvälisen taideasiantuntijan valitsi säätiön asettama palkintopaneeli. Sen pysyvänä puheenjohtajana toimii Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiön varapuheenjohtaja Leena Niemistö ja vaihtuvat jäsenet ovat taiteilija Eija-Liisa Ahtila, Kiasman museonjohtaja Leevi Haapala ja Amos Rexin museonjohtaja Kai Kartio. Näyttelyn päätyttyä myönnetään lisäksi yleisötunnustus, jonka saajaa kävijät voivat äänestää näyttelyssä.

Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö – ARS FENNICA sr perustettiin vuonna 1990 edistämään taiteita. Ars Fennica -palkintoehdokkaiden näyttely on nähty Kiasmassa aiemmin viisi kertaa vuosina 2007, 2009, 2010, 2014 ja 2017. Ehdokkaina on ollut Suomen, Pohjoismaiden ja Baltian maiden taiteilijoita. 

Näyttelyn on kuratoinut Kiasman vaihtuvien näyttelyiden kuraattori Piia Oksanen. Kiasma ja Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö – ARS FENNICA sr toteuttavat näyttelyn yhteistyössä. 

Ars Fennica 2023 -asiantuntija

Anne Barlow työskentelee johtajana Tate St Ivesissä, jossa hän vastaa näyttelyohjelmistosta, kokoelman esittelystä, taiteilijaresidensseistä, uusista komissioista ja tutkimuksesta. Barlow on aiemmin toiminut New Yorkin Art in Generalin johtajana sekä kuraattorina New Yorkin New Museumissa ja Skotlannin Glasgow-museoissa. Näissä tehtävissä hän on järjestänyt useita näyttelyitä ja luennoinut ja julkaissut laajasti.

Barlow on ollut kuratoimassa Bukarestin 5. biennaalia ja Latvian paviljonkia Venetsian 55. biennaalissa. Viimeksi hän oli Samdani Art Awardin kuraattori vuoden 2023 Bangladeshin Dhaka Art Summitissa. Hän on osallistunut lukuisten taidepalkintojen valintalautakuntiin ja tuomaristoihin mukaan lukien Britannian paviljongin valintalautakunta Venetsian 58. biennaalissa. 

Ars Fennica 2023 -ehdokkaat. Ylärivissä: Henni Alftan (vas.), Emilija Škarnulytė ja Tuomas A. Laitinen. Alarivissä: Lap-See Lam (vas.) ja Camille Norment. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Ars Fennica 2023 -ehdokkaat. Ylärivissä: Henni Alftan (vas.), Emilija Škarnulytė ja Tuomas A. Laitinen. Alarivissä: Lap-See Lam (vas.) ja Camille Norment.

Kuva © Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen

Palkintoehdokkaat:

Henni Alftan 

Henni Alftan kuvaa teoksissaan jokapäiväisiä aiheita – sisätiloja, maisemia, henkilökohtaisia tavaroita ja hahmoja. Harkiten sommitellut lähikuvat haastavat katsojan pohtimaan aiheen lisäksi sitä, mitä maalauksen ulkopuolelle jää. Tuttu ja outous yhdistyvät Alftanin maalauksissa ja ohjaavat havainnoimaan teoksia aktiivisesti; etsimään kuvista jotain, mitä niissä ei välittömästi näy. 

Rajauksen ansiosta Alftanin maalauksissa näkyy niukalti yksityiskohtia, kuten verho, kello tai kirja. Aukot kuten ikkuna tai ovi, heijastavat pinnat, varjot sekä kuvan sisällyttäminen toiseen kuvaan avaavat maalauksiin uusia tiloja. 

”Maalatessa näkee, miten kuva hahmottuu, sillä meille on luontaista nähdä pelkkä tahra tai muutama siveltimen veto kuvana. Haluaisin nähdä sen hetken, jolloin maali alkaa viitata, muistuttaa jotain muuta kuin itseään. Siksi pyrin antamaan vain tarpeellisen määrän viitteitä.” – Henni Alftan  

Henni Alftan (s. 1979, Helsinki) asuu ja työskentelee Pariisissa. Hänen töitään on muun muassa seuraavissa kokoelmissa: HAM Helsingin taidemuseo; Amos Rex, Helsinki; Espoon modernin taiteen museo EMMA; Hammer Museum, Los Angeles; High Museum of Art, Atlanta; Institute of Contemporary Art, Miami; Los Angeles County Museum of Art; Dallasin taidemuseo; Portlandin taidemuseo ja New South Walesin taidegalleria, Sydney. Näyttelyitä hänellä on ollut viime vuosina muun muassa seuraavissa gallerioissa: Karma, Los Angeles (2023); Sprüth Magers, Lontoo (2022) ja Berliini (2021); Karma, New York (2020); Various Small Fires, Soul (2020) ja Studiolo, Milano (2019). 

Tuomas A. Laitinen  

Tuomas A. Laitinen työskentelee liikkuvan kuvan, äänen, valon, lasin, kemiallisten ja mikrobiologisten prosessien sekä algoritmien parissa. Työssään hän tarkastelee eri lajien rinnakkaiseloa, ja luo installaatioita ja tilanteita, jotka tuovat esiin kielen, kehon ja aineen yhteyksiä toisiinsa muuttuvissa ekosysteemeissä. Vaikutteita hän on saanut muun muassa tieteiskirjallisuudesta, mytologioista ja ajattelusuuntauksista, joissa hahmotellaan uudenlaista perustaa kestävälle yhteiselolle maapallolla.  

Teos Maailma karhun korvassa kutsuu syventymään kuuntelemiseen. Sen äänimaailmat paljastuvat, kun tilassa liikkuu hiljaa kuunnellen. Metalliveistoksiin kiinnitettyjen ultraäänikaiutinten ansiosta äänet vaikuttavat tulevan eri suunnista. Teoksen hahmot ovat myyttisten olentojen tavoin muodoltaan muuntautuvia. Ne viittaavat erilaisiin elämänmuotoihin kuten mustekaloihin, rukoilijasirkkoihin ja ihmistä muistuttaviin olentoihin. Teoksen maailma on jatkuvassa muutoksen tilassa. Teoksessaan Laitinen pyrkii kuvittelemaan, millaista oli elää ennen kuin ihminen alkoi jaotella maailmaa yhä tarkempiin arvottaviin kielellisiin kategorioihin. 

”Työni näyttäytyy minulle usein symbioottisena prosessina, jonka kiinnostavin osa on erilaisten materiaalien ja eliöiden välillä syntyvät reaktiot niiden ollessa samassa tilassa. Taiteeni keskittyy tällä hetkellä ennen kaikkea prosessiin.” – Tuomas A. Laitinen 

Tuomas A. Laitinen (s. 1976) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hänen teoksiaan on esitelty muun muassa Sydneyn biennaalissa (2018), Bukarestin biennaalissa (2016), Screen City Biennaalissa (2019), Helsinki Biennaalissa (2021), Seoul Mediacity Biennaalissa (2018) sekä seuraavissa gallerioissa ja museoissa: Yeh Art Gallery, New York (2021); Vdrome, verkkonäytös (2020); SADE LA, Los Angeles (2016); Amado Art Space, Soul (2018); Moving Image Fair, New York (2015); A Tale of a Tub, Rotterdam (2019); Art Sonje Center, Soul (2017); Helsinki Contemporary (2022); Nykytaiteen museo Kiasma, Helsinki (2017) ja Espoon modernin taiteen museo EMMA (2015).  

Lap-See Lam 

Ruotsissa monet kiinalaisravintolat ajautuivat 2010-luvulla maksukyvyttömiksi tai vaihtoivat omistajaa, mukaan lukien Lap-See Lamin vanhempien ravintola. Taiteilija päätyi taltioimaan näitä tiloja 3D-skannausten avulla, jotta niiden historia säilyisi. Hänen visuaalinen kielensä kumpuaa tästä arkistosta. Lam käyttää esimerkiksi kuvanveistoa ja videota ja purkaa teoksissaan sivumerkityksiä, joita kiinalaisten tuotteiden ulkomaisiin jäljitelmiin liittyy. Teokset tarkastelevat muun muassa Hong Kongin kiinalaisväestön kulttuuria ja sen muutoksia Euroopassa. 

Tales of the Altersea -teoksen tarina kertoo vastoinkäymisistä, unelmien tavoittelusta ja vapautumisesta. Tilan lattialle ja seinille heijastetut kuvat muistuttavat perinteistä kiinalaista varjoteatteria. Kuvissa näkyy kansantarujen hahmoja kuten vahvaa tahtoa merkitsevä suuri Da Peng -lintu, joka voi muuntautua kalasta linnuksi ja pimentää siivellään koko taivaan. Lo Ting on puolestaan puoliksi kala, puoliksi ihminen, ja hän edustaa valtaa vastustavaa kapinallisuutta. Teoksessa kaksossiskot uivat kuvitteellisella Altersea-merellä Sea Palace -nimisessä kiinalaisessa ravintolassa. Samanniminen meriteitse Shanghaista Eurooppaan kuljetettu kelluva ravintola toimii nykyisin kummitustalona huvipuistossa Tukholmassa. 

”Tales of the Altersea on uusin osa laajaa ’maailmanrakennusteosta’, joka jatkaa kasvamistaan moneen eri suuntaan. Tuntuu erityisen mielekkäältä esitellä teos Helsingissä, sillä merkittävä osa projektista perustuu haastatteluihin juuri täällä asuvan tätini kanssa.” – Lap-See Lam  

Lap-See Lam (s. 1990, Tukholma) asuu ja työskentelee Tukholmassa. Hänen yksityisnäyttelyitään on järjestetty viime vuosina muun muassa seuraavissa museoissa ja gallerioissa: Buffalo AKG Art Museum, New York (2023); Swiss Institute, New York (2023); Portikus, Frankfurt (2023); Bonnierin taidehalli, Tukholma (2022); Trondheimin taidemuseo (2021); Skellefteån taidehalli (2019) ja Malmön nykytaiteen museo (2018–2019). Yhteisnäyttelyihin hän on osallistunut muun muassa Bangkokin Ghost 2565:ssä (2022), Berliinin nykytaiteen keskuksessa KINDLissä (2022), Power Station of Art -museossa Shanghaissa (2021–2022), PinchukArtCentressä Kiovassa (2021), Uppsalan taidemuseossa (2020), Performa 19:ssä New Yorkissa (2019), Luulajan biennaalissa (2018), Kópavogurin taidemuseossa (2018) ja Kendra Jayne Patrick -galleriassa New Yorkissa (2018). 

Camille Norment 

Camille Normentille aineessa ja ajassa etenevä, kaiken läpäisevä ääniaalto on kuin voima, joka vaikuttaa ruumiiseen, mieleen, kokemuksiin sekä yhteiskuntaan ja historiaan. Norment puhuu työnsä yhteydessä kulttuurisesta psykoakustiikasta, ja kuvailee sen tarkoittavan poliittisten, sosiaalisten ja kulttuuristen ilmiöiden tarkastelua äänen ja musiikin avulla.  

Installaatio koostuu muodostelmasta arkkitehtonisia istuinrakennelmia sekä tuntoaistiin vaikuttavasta, värähtelevästä ja resonoivasta äänestä. Resonanssi on myötävärähtelyä eli kappaleiden tai kehojen värähtelyä samalla taajuudella. Istuinrakennelmien muoto perustuu fraktaaleihin eli geometrisiin kuvioihin, joissa sama rakenne toistuu aina uudestaan ja uudestaan kuin päättymättömänä luuppina. Taiteilija kutsuu kävijöitä istuutumaan ja osallistumaan teokseen omalla kehollaan ja äänellään. 

“Ääni läpäisee rajat. Se kohtelee kaikkia kappaleita yhtäläisesti. Kulttuurisessa psykoakustiikassa ei siten ole kyse vain äänen ja fyysisten rakenteiden kuten seinien ja muiden avaruudellisten kappaleiden välisestä vuorovaikutuksesta vaan siitä, miten ääni ilmiönä kohtaa ja voimaannuttaa elolliset olennot ja niiden yksilölliset kokemukset, historiat, ympäristöt ja mahdolliset tulevaisuudet.” – Camille Norment    

Camille Norment (s. 1970, Yhdysvallat) asuu ja työskentelee Oslossa. Hänen näyttelyitään, esityksiään ja pysyviä julkisia teoksiaan on nähty muun muassa seuraavissa tapahtumissa ja paikoissa: The Nam June Paik Award, Saksa (2023); Bergen Kunsthall (yksityisnäyttely sekä Festspillenessä uusi esitys), Norja (2023); The Armory, New York (2022); Punta della Dogana, Venetsia (2022); The Dia Art Foundation, New York (2022); Boccata d'arte, Italia (2021); Renaissance Society, Chicago (2019); SFMOMA (2017); Jazzhouse, Kööpenhamina (2016); Lisboa Soa, Lissabon (2016); Ultima Oslo Contemporary Music Festival (2015); Museum of Modern Art, New York (2013) ja Oslon nykytaiteen museo (2012). Hän edusti Norjaa vuoden 2015 Venetsian biennaalissa ja on sen jälkeen osallistunut useisiin biennaaleihin mukaan lukien Kochi-Muziris (2016), Montreal (2016), Lyon (2017) ja Thaimaa (2018). Tänä vuonna hän on mukana Biennale Sonissa Sveitsissä. 

Emilija Škarnulytė  

Taiteilija ja elokuvantekijä Emilija Škarnulytė on kiinnostunut syvästä ajasta, jolla viitataan erittäin hitaisiin, pitkällä aikavälillä tapahtuviin muutoksiin. Hän käsittelee teoksissaan historiallisen ajanjaksomme ilmeisiä ongelmia, kuten ilmastonmuutosta, ja pyrkii tarkastelemaan niitä kuvitellusta tulevaisuuden arkeologin tai geologin näkökulmasta. Hänen teoksissaan liikutaan usein ekologisesti ainutlaatuisissa paikoissa: Pohjois-Amerikan aavikoilla, Lähi-idän autiomaissa, eurooppalaisissa ydinvoimaloissa, kylmän sodan tukikohdissa ja merten afoottisilla vyöhykkeillä, joihin valo ei yllä. Kamera toimii arkeologisena työkaluna, joka lävistää niin geologisia, ekologisia, poliittisia kuin kosmisia kerroksia.  

Näyttelyn teoksessa kuvattu henkilö on taiteilijan liettualainen isoäiti Aldona, joka sokeutui keväällä 1986. Lääkärit arvioivat hänen näköhermojensa tuhoutuneen Tšernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta ympäristöön levinneiden myrkkyjen johdosta. Osa teoksesta on kuvattu Grutas Park -nimisessä teemapuistossa, jonne on kerätty Neuvostoliiton vallan aikaisia kommunismin aatetta ihannoivia patsaita. Installaation yrtit ovat peräisin Aldonan kotiseudulta. Alue sijaitsee Liettuan ja Valkovenäjän rajalla, joka on nykyisin myös puolustusliitto NATOn ja Euroopan unionin raja.   

”Liikkuvaa kuvaa tehdessäni näen filmin usein veistoksellisena materiaalina, pikselit savena josta yritän muotoilla vastauksia monenlaisiin esiin nouseviin kysymyksiin. Yritän ottaa kairausnäytteen nykymaailman ytimestä tai kerrostumista ja nähdä erilaisia syvän ajan ja kulttuurin kerroksia alkaen galakseista, neutriinoista, hiukkasista, ihmisen jättämistä arvista ja merten pimeistä vyöhykkeistä. Lisäksi yritän usein mitata näitä maisemia käyttäen omaa kehoani.” – Emilija Škarnulytė 

Emilija Škarnulytė (s. 1987, Vilna) asuu ja työskentelee paikasta toiseen liikkuen. Hänen töitään on ollut viimeksi esillä Gwangjun biennaalissa, Henie Onstad Triennaalissa, Vilnan biennaalissa ja Helsinki Biennaalissa. Hänen yksityisnäyttelyitään on ollut seuraavissa museoissa ja taidegallerioissa: Tate Modern, Lontoo (2021); Kunsthaus Pasquart, Biel/Bienne (2021); Ferme-Asile, Sion (2023); Den Frie, Kööpenhamina (2021); Vilnan kansallisgalleria (2021); Vilnan nykytaiteen keskus CAC (2015) ja Kunstlerhaus Bethanien, Berliini (2017). Hän edusti Liettuaa XXII Triennale di Milanossa ja osallistui Baltian paviljonkiin vuoden 2018 Venetsian arkkitehtuuribiennaalissa. Hänen elokuviaan on IFA:n, Kadist Foundationin ja Center Pompidoun kokoelmissa, ja niitä on esitetty Serpentine Galleryssa Lontoossa, Centre Pompidoussa Pariisissa ja Museum of Modern Artissa New Yorkissa sekä lukuisilla elokuvafestivaaleilla. 

ARS FENNICA - Henna ja Pertti Niemistön Kuvataidesäätiö

Kiasma_Kansallisgalleria-logo | KIASMA

07.09.2024Sara Siipolalta uusi single "Rakasta mua, rakasta mua, rakasta"
07.09.2024Lauri Tähkän ura päättyi Helsingin Bolt Arenalle
05.09.2024Mielensäpahoittajan rakkaustarina - ELOKUVA-ARVOSTELU
05.09.2024Kulttuurileikkaukset pelättyä pienemmät, heikentävät silti kuvataiteen alaa
05.09.2024Ultra Bra julkaisee uutta musiikkia ja konsertoi Helsingin Olympiastadionilla
04.09.2024Vieno Kekkosen 90-vuotissyntymäpäiviä juhlitaan upean gaalan muodossa
03.09.2024Esikoisromaani Osuma kertoo kielletystä rakkaudesta jatkosodan aikana
03.09.202480 vuotta täyttävä Antti Tuuri purjehtii uutuuskirjassaan Itämeren aalloilla ja elämän virrassa
03.09.2024Romanttinen draama Se päättyy meihin oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
03.09.2024Satu Silvo piinaa yhdessä uransa kihelmöivimmistä rooleista Olli-Matti Oinosen ohjaamassa jännärissä
03.09.2024Radio Helsingin syksyssä puhutaan, syödään ja tanssitaan muun muassa Ida Kukkapuron ja Kasper Strömmanin seurassa
03.09.2024Pepe Willbergin syksy: elokuva, uusi single ja joulukonserttikiertue
02.09.2024Kestosuosikki Elämäni Biisi palaa 7. syyskuuta - kaksi uutta tähtisolistia
02.09.2024Taiteen akateemikoilta vakava varoitus: ilman taidetta ei ole ihmisyyttä
02.09.2024Näyttelijälegendat Heikki Kinnunen ja Anja Pohjola saivat Red Carpet -tähdet Hyvinkään Tähtiraitille
02.09.2024Ennätysmäärä elokuvantekijöitä sai Red Carpet -tunnustuksen
02.09.2024Museovirasto aloitti mittavat yt-neuvottelut - henkilöstön tunnelma on järkyttynyt
02.09.2024Kätesi jälki reidelläni on omaelämäkerrallinen, luihin ja ytimiin asti rehellinen esikoisteos seksuaalisesta hyväksikäytöstä
02.09.2024Hallituksen kulttuurivihamielistä politiikkaa ei tule hyväksyä
01.09.2024Jonna Tervomaan kahdeksas studioalbumi Superaurinko syntyi halusta, ilosta ja valosta
01.09.2024Elämänmakuinen historiateos kertoo suuren lastensiirron koko tarinan kauas sodanjälkeiseen aikaan saakka
01.09.2024Ei pelkkiä seiniä! -mielenilmaus 2. syyskuuta Museoviraston leikkauksia vastaan
01.09.2024Katutanssi löysi uuden mestarin Helsingin illassa
28.08.2024Kari Hotakaisen uutuusteos Helmi julkaistaan Pirkka-brändin kirjana
28.08.2024Maailman suurin valokuvauskilpailu Wiki Loves Monuments järjestetään jälleen syyskuussa
27.08.2024Katri Helenan ainoa ja uran viimeinen joulukonsertti Turussa
27.08.2024Laila Kinnunen 85 vuotta -juhlakonsertteja loka-marraskuussa
27.08.2024Maailmanlaajuiseksi ilmiöksi nousseita murhamysteerikirjoja on myyty jo miljoona kappaletta
27.08.2024Romanttinen draama Se päättyy meihin oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
22.08.2024Jukka Takalo julkaisee uuden albumin
22.08.2024Oopperan kummitus palaa Kansallisoopperaan viimeistä kertaa
22.08.2024Kalevalasta tehtävän suurelokuvan kuvaukset alkavat syyskuussa Nurmeksessa
22.08.2024Dingosta ja Neumannin elämästä kertovan Levoton Tuhkimo -elokuvan virallinen trailer julki
22.08.2024Se päättyy meihin oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
13.08.2024Sana julkaisi tanssittavan kesäbängerin, joka saa korvat punoittamaan
13.08.2024Pyynikin kesäteatterin Karavaanari-komedian esitykset täyttyivät 99-prosenttisesti
13.08.2024Huippusuosittu rikossarja Paratiisi huipentuu viimeiseksi jäävään kauteensa 1. syyskuuta alkaen
13.08.2024Ida Paul & Kalle Lindroth julkaisi uuden singlen
12.08.2024Aura Festin 14 vuosi juhlittiin yli 10 000 kävijän voimin Kupittaanpuistossa
12.08.2024Osmo Ikonen jatkaa suomenkielistä soolouraansa julkaisemalla uuden Hölmö sydän -kappaleen
12.08.2024ABREU julkaisi uuden singlen
12.08.2024Pariisin olympiakisat tavoittivat yli 4,3 miljoonaa suomalaista Ylen kanavilla
12.08.2024Romanttinen draama Se päättyy meihin oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
11.08.2024Pekka Ruuska Äänenavaus -kiertueelle
10.08.2024Musiikin tempo hidastuu merkittävästi artistin vanhetessa
09.08.2024Vapriikilla ennätyskesä
08.08.2024Tanssin talon syksyssä palkittuja kansainvälisiä koreografeja ja kotimaisia kantaesityksiä
08.08.2024Letterbox Media hakee Radio Ykköselle toimilupaa Helsinkiin
07.08.2024Jonna Tervomaan uran kahdeksas albumi SUPERAURINKO ilmestyy elokuussa
07.08.2024Leena Puntilan yhtiö haluaa haastaa Radio Suomen - yli 55-vuotiaille oma radioasema
07.08.2024Hellsinki Metal Festivalin alue kasvatetaan täyteen mittaansa - viime vuoden yleisömäärät on jo ylitetty reippaasti
06.08.2024Valokuvaaja Mika Toivasen Raitojen takana -näyttely kertoo hiljaista tarinaa studiomuusikoista
06.08.2024Kuvia Adelen Münchenin konserttien avajaisillasta
06.08.2024VIIVI julkaisi uuden singlen
06.08.2024Isämiehen idioottimaiset iskäsadut saavat koululaiset takuuvarmasti nauramaan
06.08.2024Brändiammattilainen Atte Varsta analysoi tuoreessa tietoteoksessaan vahvojen henkilöbrändien tunnusmerkkejä
06.08.2024Yövuorossa on kiehtova kirja ihmisistä, jotka työskentelevät öisin
06.08.2024Deadpool & Wolverine oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
02.08.2024Arvostettu ukrainalainen Kiovan Grand Ballet Suomeen Joutsenlampi-esityksensä kanssa
02.08.2024Aivokuntoa treenaavat ajanvietekirjat trendaavat maailmalla - lajityypin menestysteos nyt suomeksi
02.08.2024Kolmipäiväinen Vaasa Festival juhlitaan Vaasan Sisäsatamassa tänä viikonloppuna
02.08.2024Coldplay keräsi Olympiastadionille yli 178 000 hengen ennätysyleisön
02.08.2024Laila Kinnunen herää eloon El Clasicon Pikku-pikku bikinissä
02.08.2024Waltteri Torikan juhlakonsertti Olavinlinnassa
30.07.2024Käärijä ja hollantilainen Joost julkaisivat yhteisbiisin "TRAFIK!"
30.07.2024Pakollinen opaskirja tuoreille ja tuleville vanhemmille - Apua, vauvani söi vessaharjaa
30.07.2024Deadpool & Wolverine oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
29.07.2024Suomen Musiikkikustantajat ry palkitsee ansioituneita tekijöitä Palkintogaalassa 5. syyskuuta
29.07.2024Kuhmon Kamarimusiikki Festivaaleilla yli 21 730 konserttikäyntiä
29.07.2024Savonlinna täyttää 385 vuotta - syntymäpäivää juhlitaan Pyhän Olavin päivänä 29. heinäkuuta
29.07.2024Lappeenrannan kaupungin 375-juhlaviikoilla nautitaan elokuvista
29.07.2024Kansantanssin kansainvälinen suurtapahtuma Europeade järjestetään Turussa vuonna 2029
25.07.2024Jokainen perheestäni on tappanut jonkun on synkän humoristinen dekkariuutuus
25.07.2024Ravintola Kosmos täyttää 100 vuotta - historiateos kertoo kaupungin ja kulttuurin muutoksista
25.07.2024Inside Out - Mielen Sopukoissa 2 oli viime viikonlopun katsotuin elokuva
21.07.2024Pori Jazzeilla 127 000 kävijää
21.07.2024Tikkurila Festivaali juhli 10-vuotissynttäreitään lähes 30 000 osallistujan voimin
21.07.2024Korpo Sea Jazz tuo huippujazzin saaristoon meren äärelle
18.07.2024Chileläinen runoilija on romaani rakkaudesta, runoista ja perhesuhteista
18.07.2024Diandra ja kaupunginorkesteri valloittavat Vaasan kirkkopuiston perjantain ilmaiskonsertissa
17.07.2024Ida Paul & Kalle Lindroth julkaisi uuden singlen
17.07.2024Uutuusromaani rakkauden ja järjen ristiriidasta mafian jännitteissä
17.07.2024Lappeenrannan kesäteatterissa romanttinen musiikkikomedia, jossa tärkeää osaa näyttelee Suomen juhannus
15.07.2024Suomen Kuvataidejärjestöjen Liitto on myöntänyt vuoden 2024 tunnustuspalkintonsa Kuopion taidemuseolle
15.07.2024Seinäjoen Tangomarkkinoiden yleisömäärä jatkoi kasvuaan
15.07.2024Vuoden 2024 Tangokuninkaalliset on valittu
15.07.2024Tanssii hyttysten kanssa on selkoromaani kipeästä ystävyydestä
14.07.2024Neil Hardwick sai Huumorin legenda -palkinnon Sotkamon Huumorifestivaalilla
14.07.2024Kuhmon Kamarimusiikki käynnistyy sunnuntaina 14. heinäkuuta
13.07.2024Bruce Springsteen hurmasi loppuunmyydyllä Helsingin Olympiastadionilla
13.07.2024Pepe Willbergin elämästä ja urasta kertova PEPE-elokuva valkokankaille lokakuussa
13.07.2024Yle panostaa kotimaiseen musiikkiin - alueradioissa yli puolet soitetusta musiikista suomalaista
12.07.2024Jenni Vartiainen julkaisi uuden "Viimeinen pisara" -kappaleen
12.07.2024Tangon Sävellys- ja sanoituskilpailun tämän vuoden voittotango on valittu
12.07.2024Pori Jazz 2024 -festivaali käynnistyy 12. heinäkuuta
12.07.2024Bruce Springsteen and The E Street Band esiintyy Olympiastadionilla perjantaina 12. heinäkuuta
11.07.2024Odotetusta Gladiator II -elokuvasta julkaistiin ensimmäinen traileri - Suomen ensi-ilta 15. marraskuuta
11.07.2024Reidar Palmgrenin odotettu uusi romaani julkaistaan elokuussa
11.07.2024Sleepy Sleepers toteuttaa Logomossa Halloween-teemaisen 50-vuotisjuhlakonsertin
11.07.2024The Tall Ships Races Helsinki keräsi yli 400 000 kävijää

Näytä lisää »